WordPress Plug-in: Endomondo Challenges

Met Endomondo (link) kun je bijhouden welke routes en welke afstanden je gelopen hebt. Ook krijg je zo nu en dan “uitdagingen” (in het Engels: challenges). Ook kun je zelf zoeken op uitdagingen.

Met deze plug-in kun je via een widget de uitdaging(en) die je geaccepteerd hebt op jouw website tonen.

Het vraagt enig “technisch inzicht” om het werkend te krijgen. Je kunt de code downloaden op deze locatie: https://github.com/lordofcode/wordpress.plugin.endomondochallenge

Klik op de groene knop en kies daar voor Download ZIP. De bestanden worden dan in 1 ZIP-bestand op jouw computer opgeslagen. Pak het zipbestand uit (bijvoorbeeld met 7-Zip) en maak dan via FTP verbinding met jouw website (bijvoorbeeld met FileZilla).

Ga dan op jouw website naar de map wp-content/plugins en maak daar een map endomondochallenge aan. Kopieer je bestanden naar deze map.

Log vervolgens in wp-admin op je website. Ga naar Plugins. Er is nu een item “S4U Endomondo Challenges” bij gekomen. Klik daaronder op “Activeren” of “Activate”. Ga daarna naar “Instellingen” of “Settings”. Hieronder is een menu-item “Endomondo” bij gekomen. Hierna spreekt de werking voor zich:

  • Log in met jouw gebruikersnaam (e-mailadres) en wachtwoord.
  • Hierna zie je bij Jouw Profiel je profielfoto en je naam.
  • Ook worden hierna alle 11-steden-uitdagingen ingeladen.
  • Klik per stuk op de knop “Bijwerken” om de foto en omschrijving van de uitdaging op te halen.
  • Doe je niet mee? Klik op de knop verwijderen om een uitdaging te verwijderen.
  • Selecteer de startdatum (datum + tijd) wanneer je een uitdaging aangenomen hebt. Dit is nodig om de door jou gelopen totaal-afstand te kunnen berekenen.
  • Met de knop “work-outs” opvragen worden de laatste 100 work-outs opgevraagd.
  • Door hierna op de knop “Werk mijn gelopen afstanden bij” te klikken wordt bij de uitdagingen waar je aan meedoet “jouw afstand” bijgewerkt.

In het linkermenu kun je nu via “Appearance – Widgets” of “Weergave-Widgets” de Endomondo Uitdaging(en)-widget” in de zijbalk van je website plaatsen!