2020: Virtuele Elfsteden Wandeltocht

In de Leeuwarder Courant werd gemeld dat er een virtuele 11-steden wandeltocht gehouden wordt. Elke week loop je ongeveer 20 kilometer (vanaf 18 mei 2020). In de week van 31 augustus – 6 september 2020 ben je klaar.

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Leeuwarder Courant en De Friesland. Door de corona-maatregelen kan het evenement niet met grote groepen gelopen worden, daarom deze actie om in je ééntje of met je vaste wandelpartner(s) de 11-stedentocht te wandelen. Op deze site vind je meer informatie: https://www.doejemee.nl

Als je op de bovenstaande link geklikt hebt kun je zien dat je een PDF kunt downloaden, als je deze uitprint kun je daar zelf je stappen en/of kilometers op bijhouden.

Maar leuker is natuurlijk als je mee doet via de Endomondo app. Deze kun je op je telefoon installeren via play.google.com (link) als je een Android-telefoon hebt of via de apps.apple.com (link) als je een iPhone hebt. Je kunt gewoon de gratis versie installeren, premium is niet nodig. Meld je aan door een account te maken en voeg dan de uitdaging toe door de stappen te volgen die op de pagina van ww.doejemee.nl staan.

Tip: als je een Endomondo-account aanmaakt, doe dat met je eigen e-mailadres. Je kunt ook via Facebook registeren, maar stel dat je Facebook volgend jaar niet meer wilt/kunt gebruiken, dan kun je dus ook niets meer met je Endomondo-account!

Endomondo heeft ook een website (link). Ook hier kun je inloggen, je resultaten zien en je wandelingen delen op Twitter, Facebook of via een directe link.

Maar mocht je zelf een website hebben en die heb je met WordPress gebouwd, dan heb ik een extra toevoeging: een widget op jouw site met jouw voortgang bij deze 11-steden wandeltocht!

Lees hier waar je de widget kunt downloaden en hoe je deze kunt installeren.